sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Paluu superdieettiin: Kysymyksiä ja vastauksia

Blogissa on ollu muutama päivä nyt vähän hiljaiseloa,mutta kun puoli Rovaniemeä oli meillä täällä kylässä niin mulla ei kerta kaikkiaan ollu aikaa kirjoitella. Nyt sitten asia korjaantuu ja saattte tavallaan toivepostausta!
   Superdieetti edelleen kiiinnostaa kaikkia tosi paljon,ja mulle esitetään siitä edelleen hirveästi kysymyksiä. Kysymyksiä satelee kommenttiboksiin,sähköpostiin kuin kasvotustenkin. Nyt on aika vastailla niihin !
Vastapainoksi uusille kuville yritin kaivaa koneelta vanhoja kuvia itsestäni,jolloin olin kaikista painavimmillani. Näiden julkaisu ei olis tullut kuuloonkaan vielä muutama kuukausi sitten,mutta nyt lähinnä naurattaa ja vähän hirvittää minkä näköinen olen ollu. Tiedän,etten enään näytä samanlaiselta sotanorsulta,joten näiden julkaiseminen oli vähän helpompaa :D




Miten jaksoit nousta aina aamuaerobiselle?
Aluksi se oli tosi vaikeaa,enkä millään olis jaksanu lähteä aamulla klo 7 juoksemaan,kun olisin voinu vaan nukkua. Siihen heräämiseen tottu hirveän nopeasti ja aamulenkeistä alkoi oikeasti nauttimaan. Kun lähdin mukaan superdieetiin,päätin etten lipsu kertaakaan. Kun kynnys lipsumiselle oli korkea,oli siitä helpompi pitää kiinni. Jos olisin luistanut ensimmäisen kerran lenkistä tai syömisistä,seuraava lipsahdus olis tullu heti perään äärettömän helposti. Ja toisekseen,tiesin kuinka tärkeä aamuaerobinen on painonpudotuksen kannalta. Olin kyllästynyt elämään sotanorsuna ja aamulenkki klo 7 oli mielestäni pieni hinta siitä,että saan terveellisen vartalon ja hyvän olon. Kun paino alko tippumaan,motivaatio aamulenkeille oli vieläkin suurempi. Vinkkinä sanon,että illalla kannattee laittaa kaikki aamulla tarvitsemat lenkkivaateet ja tarvikkeet valmiiksi. Sitten vaan suoraan sängystä lenkkipöksyihin ja menoksi !

Paljonko lähti senttejä?
Dieetin aikana vatsan ympäriltä lähti peräti 11 cm,reisistä 2 cm,vyötäröltä 7 cm ja lantiosta 8 cm.
Kaiken kaikkiaan kuuden viikon aikana menetettyjä senttejä lähti 28!



Parhaat puolet superdieetissä?
Apua mitä tähän nyt sanois. Koko dieetti oli mahtava,koska se muutti mun elämän kokonaan! Tykkäsin siitä,että ruokavaliot ja saliohjelmat oli tehty sulle valmiiksi eikä ite tarvinnu vaivata päätä sillä,että mitä saa syödä ja paljonko. Säännöllisen ruokarytmin opettelu oli myös iso oivallus ja plussa,joka tuli siinä sivussa sisäistettyä. Ja se tietysti,että oppi pitämään sen ison liikuntamäärän osana elämäntapaa.


Haastavinta superdieetissä?
Aluksi päänvaivaa tuotti paljon se,että sai sovitettua sen kaiken kellon tarkkudella syömisen,treenaamisen,työt ja vapaa-ajan sopivaan balanssiin keskenään. Alkuviikkoina pidin vihkoa käsilaukussa koko ajan mukana,josta aina tarkistin monelta nyt piti tänään syödä lounas ja paljonko pähkinöitä sai olla välipalassa tai moneltako tänään piti olla treenaamassa,että kerkeää syödä sen kaiken ruuan. Nopeasti sen kaiken sisäisti ja oppi sen rytmin,millälailla jokainen päivä kulkee. Päänvaivaa tuotti myös esimerkiski kun mun kesäloma osu juuri dieetin kanssa päällekkäin. Se tarkoitti sitä,että Rovaniemellä en käyny kavereiden kanssa baarissa ja kannoin junassa kylmälaukussa päivän valmiiksi mitattuja ruokia,ettei tarvi lipsua ollenkaan vaikka kesälomalla olenkin. Ensimmäinen koettelemuskin sattu kesälomalla,kun Jenna paisto valkosipulipatonkia! ÄÄ olisin voinut tappaa siitä patongista! Mutta seuraavana päivänä oli vieläkin parempi olo ja ylpeä itsestäni kun en sortunut kiusauksen edessä. Ruokien kantaminen jokapaikkaan oli välistä myös hyvin haastavaa ja rasittavaa. Kylmälaukusta tuli kyllä paras kaveri!


Milloin hermoja todella koeteltiin?
Mun hermoja koeteltiin todenteolla loppuvaiheessa. Kun hiilareita alettiin vähentämään ja treeniä lisäämään,ei vaan energia meinannut riittää. Töissäkin kun oli pakko vielä käydä. Silloin monesti mietti itsekseen,että miksi tähän tuli lähdettyä ja olenko mie valmis kestämään tämän kaiken.
Mulla oli puhelimessa päivälaskuri,joka kerto ettei ollut montaa päivää enään jäljellä ja se autto jaksamaan. Kun peilistä näki että vartalo pieneni,sen voimalla kesti yllättävän pitkälle. Dieetin jälkeen oli yllättävän vaikeaa palata syömään taas hiilaripitoisemmin ja sen opetteluun meni tosi kauan aikaa.



Oliko nettivalmennusta helppo noudattaa? Vaikkei kukaan ollut "pakottamassa" treenaamaan?
Mun mielestä oli. En koe että olisin tarvinut siihen jonkun,joka kokoajan pakottaa menemään eteenpäin. Mulla autto se,että minä ja Saaga lähettiin projektiin yhdessä. Sitä vältty sortumisilta,kun tiesi ettei se toinen kuitenkaan sorru. Ei halunnut olla se osapuoli joka sortuu ekana :D
Kyllä sekin autto noudattamista,että valmennuksesta oli maksanut. En halunnut heittää rahojani hukkaan,jättämällä leikin kesken tai tekemällä hommat vähän sinnepäin. Meillä oli käytössä keskusteluforumi,jossa fitfarmilaiset vastasivat kaikkiin meitä askarruttaviin kysymyksiin niin ruuasta kuin treenaamisestakin. Jutan tsemppiviestit auttoivat myös!




Kuinka vaikea dieettiä oli noudattaa?
Dieettiä ei ollut mielestäni vaikea naudattaa. Ruoka oli suurinpiirtein samaa,mitä olin syönyt siihenkin asti. Säännöllinen ruokarytmi tuli "uutena" asiana ja ruuan määrä oli paljon isompi kun mitä aikasemmin söin. Välillä tuli koettelemuksia,mutta niistä kyllä selvittiin määrätietoisuudella. Haluan mielummin saada liikakilot itsestäni kauas poies ennemmin kuin syödä yhden pullan,jonka hurmio kestää vain sen yhden hetken mutta morkkis sitäkin kauemmin. Ja kun olin ottanut alusta asti nollatorelanssin lipsahdusten suhteen,helpottui tiukan dieetin noudattaminen aina päivä päivältä.

Miten selvisin terassikaudesta ja muista juhlista,jotka osu superdieetin kanssa päällekkäin?
Tässä vähän sama asia kuin tuossa pullassa. Uusia juhlia tulee aina,eikä karkit,sipsit ja alkoholi maailmasta lopu. Halusin niin palavasti eroon liikakiloistani,ettei tullu mieleenkään pilata koko hommaa,lähtemällä esimerkiksi juomaan sen takia kun kaikki muutkin lähtee. Baarissa ja terassilla istuin kyllä,mutta jääveden kanssa! Loppuillasta olin se,joka ei oksentanut ja örveltänyt ja aamulla lähdin hyvillä mielillä lenkille. Ylimääräsiä kaloreita ei tullu juotua,mutta ihan samallalailla olin mukana porukassa enkä kokenut jääväni paitsi mistään. Plus muistin edellisestä illasta enemmän kuin muut.

Pysyykö menetetyt kilot poissa?
Tämä ei liity millään tavalla superdieettiin vaan se on ihan täysin itsestä kiinni. Jos dieetillä tiputtaa monia kiloja ja sen jälkeen palaa takaisin limukoiden,hampurilaisten ja einesten maailmaan niin totta helvetissä ne tulee takaisin. Siitä on ihan turha syyttää superdieettiä vaan ihan itseään. Niinku olen aikaisemmin oivaltanut ja todennut,että laihdutusta ei saa ajatella kuurina vaan uutena elämäntapana. Kyllä mulle esimerkiksi aamulenkit ja maitorahkat on tulleet ihan pysyvästi. Tottakai kun dieetin on lopettanut ei tarvitse enään elää niin orjallisesti vaan nauttia elämästä. Niin mieki teen. Eikä grammaakaan ole tullut takaisin.


Kuinka selvitä pahoista päivistä?
Pahoina päivinä mie aina ajattelin,että miksi olen lähteny tähän mukaan. Miksi mulla ei ole hyvä olla ja haluanko tätä todella. Haluanko mahtua mun vanhoihin farkkuihin vai siirtyä shoppailemaan isojen tyttöjen liikkeeseen? Ei, en halunnut. Se riitti jaksamaan pahojen päivien yli.


Toiko painonpudotus onnen?
Tavallaan ja tavallaan ei. Pienentynyt vaatekoko toi tietysti lisää itsevarmuutta,mutta mun pääkoppa ei pysynyt samassa tahdissa laihtumisen kanssa. Ajattelin itseni edelleen niin isona kuin dieettiin lähtiessäkin. Olin onnellinen sotanorsunakin,en vain ollut tyytyväinen itseeni. Hyvä olo tuli isona bonuksena kaupan päälle,kun treeni alko kulkemaan ja kroppa kävi terveellä ruualla. Kun oli hyvä olo,oli heti iloisempi. Eli tavallaan se toi onnen ja tavallaan ei :)


Toivottavasti vastasin edes jokseenkin hyödyllisesti kaikkiin kysymyksiin. Jatkossa saa edelleen esittää kysymyksiä,kommentteja ja toivepostauksia. Kaikki on tervetullutta! :)
Lopuksi julkaisen kuvan,mitä multa on toivottu ja kyselty,mutten ole uskaltanut sitä julkaista. En tiedä mikä aivopieru minuun iski,että päätin nyt julkaista internetissä oman alusvaatekuvan,mutta se sopi kuin nyrkki silmään tähän loppuun. Eli superdieetin ennen ja jälkeen-kuva alusvaateissa!




















4 kommenttia:

  1. Niitä lähtöpaino ja tulospaino tietoja odotellaan edelleen kuin kuuta nousevaa, joka päivä täytyy käydä tarkistamassa oletko julkaissut niitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mun piti vastata siihen kysymykseen jo itse postauksessa,mutta kysymyksiä oli niin paljon,että se jäi sinne väliin jonnekkin :) Sillon kun lähdin mukaan superdieettiin painon järkyttävät 99,8 kg eikä enään oltu kaukana,että vaaka olisi pyörähtänyt kolminumeroiseen lukuun! Dieetillä painoa putosi 12,4 kg eli dieetin loputtua painoin 87,4 kg. Tällä hetkellä vaaka näyttää 78,4 kg eli kokonaisuudessaan olen pudottanut 21.4 kg kesäkuusta tähän päivään. Pituutta multa löytyy 171cm :) Haaveena olisi painaa vielä joskus tulevaisuudessa 65kg :)

      Poista
    2. Ihan mieletön suoritus, suuret onnittelut!! Oot sie rautainen nainen : )

      Poista