lauantai 3. lokakuuta 2015

Take A Shot !

Ajattelin tänään jakaa teille näiden syysflunssien riepotusten keskelle yhden mun vitamiinipitoisen ja ravinnerikkaan vinkin!

Vitamiinishotit!

Olen ite opetellu kauan aikaa sitten,hömpäämään aamulla aamupalan yhteydessä muutamat shotit. Inkiväärishotti on mulle vielä aika tuore tapaus,mutta vihershotti on kulkenu mukana jo vuoden päivät. Ja hyvällä menestyksellä! Monesta flunssakaudesta olen selvinnyt naarmuitta ja tänä vuonna sairastin ensimmäisen flunssani vihershotin aikakaudella. Ei ole selvästi menny hukkaan ne hömpsyt.

Vihershottiani kutsun välillä myös nimellä superfoodshotti. Juomani rakentuu MSM-jauheesta ja FitFarmin vihermixistä johon on sekotettuna banaanijauhetta,vehnäorasta,spiruliinaa,chlorellaa ja baobabia.


Juoman ei ollu alunperin tarkotuksena ollenkaan juoda shottina alas,mutta vihermix,puhumattakaam MSM:stä,ei todellakaan ole mitään hyvänmakuista. Hitaasti juotuna se ei kertakaikkiaan mene mulla alas. Onneksi shotit on keksitty.  Yritin sekoittaa vihermixiä myös erillaisiin joqurtteihin ja pirtelöihin,mutta kitkerä ruohon maku yllätti minut joka kerta.
Entä mitä terveysvaikutuksia vihermixillä on?
Se toimii erittäin hyvänä magnesiumin,kalsiumin ja raudan lähteenä. Bonuksena saa aimoannoksen B-vitamiinejä ja lehtivihreää.
OptiMSM sopii etenkin urheilijoille kuin nyrkki silmään. Se edistää lihaksiston,nivelten ja luuston hyvinvointia. Ja isona bonuksena myös kynsien ja hiuksien.

Sekoitan ruokalusikallisen molempia noin puolen litraan kylmää vettä. Annan seoksen istuskella pullossa jääkaapissa,josta joka aamu kaadan itselleni vihershotin!



Sitten se inkiväärishotti! Se tuli mukaan kuvioihin kun sairastin sen ikävän flunssan tuossa pari viikkoa sitten. Iskä ja mummi on aina opettanu että kipeänä pitäisi juoda kuumaa inkivääriteetä. 
Ei inkivääriä sanota turhaan luonnon omaksi lääkkeeksi. Se sisältää liudan ainesosia,joiden kerrotaan vähentävän tulehduksia kehossa.
Shotti on tosi helppo valmistaa. Tästä löytyy varmasti monia versioita,mutta itse keitin ensin vettä jonne raastoin tuoretta inkivääriä. Kun vesi oli jäähtynyt ja inkivääri liuennut,puristin sekaan sitruunan mehua,kaadoin seoksen shottilasiin ja eikun kurkusta alas! 

Nyt ei auta enään tämän vuoden puolella flunssa iskeä!



Vaikka näin syksyllä joka paikassa muhiikin kauhea flunssaepidemia,niin silti syksy on niin ihanaa aikaa. Oon tainu joskus kirjottaa siitä ihan oman tekstinkin. On kivannäköstä kun värikkäät lehdet tippuu maahan ja ilmassa tuoksuu sade.Vaikkei se kuitenkaan talvea voita niin silti syksyssä on sitä jotain. Eilen oli niin lysti kun ulkona satoi kaatamalla vettä,mulla oli kämppä täynnä kynttilöitä ja telkkaristakin tuli Vain Elämää <3

Onneksi kuitenkin ei olla enään kaukana siitä ihanasta talvesta ja joulusta!



xd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti